Keuring leidt tot veilige en betrouwbare elektra-installatie

Bij elektriciteit geldt: veiligheid voor alles! Het periodiek laten inspecteren en keuren van vaste elektrische installaties en de daarop aangesloten elektrische arbeidsmiddelen, machines etc. is belangrijk. De inspecties en keuringen door Velux Elektrotechniek kunnen uw vaste installaties, uw transport- en distributiemiddelen, elektrische machines, transformatoren, schakel-, beveiligings- en besturingsmaterieel, meetinstrumenten, leidingsystemen en elektrische toestellen betreffen. Door onze inspecties en keuringen kunnen wij tijdig gebreken ontdekken en ongelukken en verstoringen van uw productieproces helpen voorkomen.

KvINL gecertificeerd
Kiwa gecertificeerd
SSB
InstallQ
Techniek Nederland

NEN 1010-inspecties

Velux Elektrotechniek controleert of er bij nieuwe elektra-installaties wordt voldaan aan de veiligheidsbepalingen en of het juiste materieel gebruikt en correct geïnstalleerd is. NEN-1010 is daarbij een belangrijke norm. Na onze NEN-1010 inspectie ontvangt u een rapport met de inspectieresultaten. Ook voor een woonhuis is het verstandig om ons de elektrische installatie te laten keuren. Bij brand kan uw verzekeringsmaatschappij om een keuringsbewijs vragen.

NEN 3140-inspecties

Volgens NEN-3140 inspecteren wij bestaande gebouwgebonden elektrische installatie. Bijvoorbeeld laag- en hoogspanningsinstallaties, productiemachines, zonweringinstallatie, elektrisch handgereedschap, tijdelijke installaties op bouwplaatsen. Een NEN 3140-inspectie is wettelijk en veelal ook door uw verzekeringsmaatschappij verplicht gesteld. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kleine elektrische arbeidsmiddelen zoals handgereedschappen, en de complexere elektrische arbeidsmiddelen zoals bouwliften en productiemachines. Complexe arbeidsmiddelen zoals noodstopschakelaars vallen in NEN 3140-2011 en moeten minstens elk jaar worden gecontroleerd. Aanvullend op de NEN 3140-inspectie kunnen wij voor u een plan van aanpak opstellen om uw bestaande installatie te laten voldoen aan de vereiste normen.

Inspecteren en keuren

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. U moet kunnen aantonen veilige arbeidsomstandigheden te hebben. Een inspectie of keuring kan ook gewenst zijn in het kader van VCA en ISO certificatie. Tijdens een NEN 1010- en NEN 3140-inspectie of -keuring controleren wij of uw elektrotechnische installatie, noodverlichtinginstallatie, machines en elektrisch handgereedschap aan de gestelde eisen voldoet. Daarbij is Velux Elektrotechniek een volledig zelfstandige en onafhankelijke partij.

Wilt u informatie over ons bedrijf of ons een keuring of inspecties laten uitvoeren? Neem dan contact op met ons kantoor in Pijnacker.